31
May

Disney Plus, Apple TV Plus si competitia in video streaming

Au aproape aceleasi nume, insa Disney Plus si Apple TV Plus au fost prezentate lumii in moduri diferite.

In urma cu mai putin de o luna, Apple a lansat un eveniment pentru a-si dezvalui noul serviciu de video streaming, Apple TV Plus. A botezat serviciul cu un nume, si a adus vedete intr-o mare parada prin Teatrul Steve Jobs, iar directorul executiv Tim Cook a trebuit sa-l imbratiseze pe Oprah Winfrey. Nume grele in cinematografia mondiala in colaborare cu un nume greu in industria tehnologiei moderne pentru a crea un serviciu care sa poata depasi Netflix, daca nu in popularitate sau in numarul de abonati, atunci cel putin in materie de calitate a continutului. Din pacate Apple nu a furnizat anumite detalii esentiale care ar putea atrage clienti inca dinaintea lansarii propriu-zise ale acestui serviciu. Spre exemplu, la ce pret va fi disponibil un abonament pentru noul Apple TV Plus, sau o data fixa in care va fi lansat aces serviciu. O data care sa spuna mai mult decat in “aceasta toamna”. Si doar anumite detalii despre continutul pe care il pregateste viitorilor sai abonati, ca oamenii sa nu stie exact la ce sa se astepte atunci cand isi vor plati pretul abonamentului lunar al noului serviciu. Apple are o anumita istorie in materie de a se plia pe anumite domenii pe care nu credeai vreodata ca o sa-i vezi lucrand pe cei de la compania din Copertino. Insa, ca strategie de marketing, Apple lasa de dorit cand vine vorba despre a-si promova cum se cuvine serviciul.

Cei de la Disney, in schimb, in ciuda faptului ca este pentru prima oara in istoria companiei de televiziune cand acestia se reprofileaza, au avut suficient tact pentru a-si promova mai bine noul serviciu. Astfel, stim despre Disney Plus ca un abonament lunar va fi disponibil la pretul de 7 dolari, iar unul anual la pretul de 70. La noi, asta ar insemna cam 30 de lei pe luna si 294 de lei pe an, insa, avand in vedere cati si-au permis pana acum sa se aboneze la servicii precum Netflix, Vplay sau Voyo, este o posibilitate sa vedem si in Romania clienti ai Disney Plus. Stim despre noul serviciu video streaming al celor de la Disney ca va prezenta atat seriale originale, cat si filme Marvel sau desene animate deja disponibile pe canalul de televiziune al companiei. Iar o mutare pe care se bazeaza cei de la Disney este The Mandorlian, primul serial live-action al francizei Star Wars. Desigur, si in cazul acestui serviciu raman o multime de intrebari fara raspuns, dupa cum am spus intr-un articol anterior, insa, obiectiv vorbind, Disney a investit mai multe “spoilere” in a-si promova noile pachete.

Cu toate acestea, va fi greu pentru ambele servicii sa concureze cu un gigant ca Netflix, compania avand atata vechime in acest domeniu. Iar practic, cele doua servicii sunt, pana demonstreaza contrariul, alte copii ale celor de la Netflix. Astfel, cele doua servicii ar putea avea o crestere suficient de mare atunci cand vor fi lansate, insa chiar si in acest caz, va trebui sa investeasca mai mult decat 1 milion de dolari pentru a concura cu cel mai mare serviciu de video streaming din lume.

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *