27
Jun

Game of Thrones sezonul 8, episodul 4

Acest articol contine spoilere. Daca nu ai vazut episodul 4, nu iti recomand sa citesti.

Episodul de saptamana trecuta a fost atat de controversat, incat multi fani au abandonat serialul. Pentru cei ce au ramas, episodul de azi a fost, intr-un fel, ca o intoarcere la stilul mai violent cu care ne-a obisnuit cel mai popular serial la ora actuala. Sub forma unui scurt metraj in care evenimentele s-au desfasurat exact asemenea unui film. In fine.

Battle of Ice and Fire, cum i-au spus fanii, a trecut, deci e timpul pentru urmari. Au fost ingropati toti mortii, a fost tinut un fel de party pentru cei ce au supravietuit. Toate bune si frumoase, pana cand incepe cu adevarat actiunea. In primul rand, episodul 2 s-a incheiat in conditiile in care discutia dintre Jon si Dany in ceea ce priveste faptul ca sunt inruditi nu se incheiase. Se pare ca am anticipat gresit atunci cand am crezut ca asta va fii sfarsitul romantei lor pentru ca Daenerys ar cauta sa-si omoare singura ruda ramasa in viata. Cel putin pentru moment. In ciuda faptului ca situatia s-a schimbat la 360 de grade intre cei doi, Jon fiind afectat de faptul ca a ajuns intr-o relatie de tip incest, iar Dany afectata de faptul ca are un posibil rival pentru Iron Throne, se pare ca cei doi mai au sentimente unul pentru altul. Desi relatia lor seamana cu cea dintre Cersei si Jaime inainte de finala sezonului trecut. Dany il implora cu lacrimi in ochi sa nu spuna nimanui cine este cu adevarat. Si nu poate.

Pe urma, in hala din Winterfell se fac planuri de atac pentru a cuceri King’s Landing. Dany urmeaza sa se intoarca in Dragonstone cu cei doi dragoni si ce a mai ramas din flota luata la finalul sezonului 6. Jon sa defileze cu ramasitele armatei Nordului si cu cea din Vale pana sa ajunga in King’s Landing. Un mic argument despre implicarea Nordului in razboi, intre Sansa si Dany. Jon isi reafirma public suportul pentru Dany. Dupa care Arya si Sansa il cheama pe Jon in godswood sa-l informeze ca nu o plac pe Dany. Ca si cum nu era evident. Incepe aceeasi cearta de care am avut parte inca din primul episod al sezonului, pana cand Jon declara, pentru a mia oara, ca nu e un Stark. De data asta, o formuleaza diferit, pentru ca stie cine e defapt. Si le spune si lor. Iar de la Sansa, informatia ajunge la Tyrion, si de la Tyrion la Varys, deci in curand o sa afle toate cele sapte regate.

Pe drum spre Dragonstone, Dany e atacata de Euron Greyjoy si a sa flota de fier. Moare Rhaegal si e capturata Missandei. Nu inteleg de ce l-ai omora dupa ce ca ai stabilit ca Jon Snow e capabil sa calareasca un dragon. In fine. Dany isi pierde cumpatul si, cu ultimul dragon ramas, si cu ramasitele armatei ei, vine in fata King’s Landing, cerandu-i lui Cersei sa renunte. Tyrion o roaga personal. Cersei raspunde prin a o executa pe Missandei, iar Dany mai mult ca sigur ca va ataca.

Intre timp, Jaime si Brienne au avut si ei o scena, ca Arya si Gendry in sezonul trecut. Dupa care Jaime se intoarce in King’s Landing. 

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *