9
Sep

Gata cu serialele Marvel pe Netflix, pentru todeauna. Si cateva randuri despre Blade

Sunt mai mult de 5 ani de zile in care cei de la Netflix au avut o colaborare stransa cu Marvel pentru realizarea unor co-productii gen DareDevil, Luke Cage, The Iron Fist, Jessica Jones, The Punisher si The Defenders, care au facut furori printre fanii de benzi desenate din intreaga lume. Ei bine, avand in vedere politica Netflix in ceea ce priveste serialele pe care le dezvolta, acestea trebuie anulate dupa doua sezoane pentru ca doar primele doua sezoane au suficient succes in randul publicului. Iar Netflix nu vrea sa piarda bani filmand sezoane pentru seriale care nu sunt suficient de populare pentru a scoate un profit urias. Motiv pentru care Stranger Things sau La Casa del Papel sunt printre putinele exceptii in acest sens. Insa, nu despre asta este vorba in aceasta discutie. Aici e vorba despre concurenta care devine din ce in ce mai acerba pe piata de servicii tv streaming. Motivul a plecat de la iminenta lansare a serviciului de streaming Disney Plus, insa multi au sperat ca cel putin unele dintre productii vor fi reinviate pe noua platforma.

Chiar si asa, ceea ce s-a intamplat la San Diego Comic-Con indica faptul ca viitorul pentru respectivele productii din Netflix MCU vor fi devenit istorie. Toate pentru ca nu ai cum sa colaborezi cu o corporatie care vrea sa-ti ia painea de la gura dupa ce ati avut un parteneriat inainte. E o chestie extrem de logica. Insa se pare ca motivul principal ar avea legatura cu Blade si cu anuntul ca Mahershala Ali va juca rolul principal intr-o reiteratie a francizei pe care multi si-o amintesc, in frunte cu Wesley Snipes. Pacat de multimea de seriale ale Marvel care se regaseau pe platforma de tv streaming a celor de la Netflix, si de fanbase-ul pe care unele dintre aceste seriale si le formasera. Interesant cum, in lumea corporatiilor, parteneriate pot deveni rivalitati cat ai clipi. E o lume fara scrupule morale si coloane verterbrale, la urma urmei. Sunt mereu prezent sa le ironizez oricand e nevoie. 

Dupa cum cred ca iti poti imagina, acest anunt a fost unul extrem de socant pentru foarte multi fani ai MCU. Mai ales ca reprezenta, practic, ultima picatura pentru universul fantastic inceput pe Netflix. Pentru ca Netflix nu se prea ocupa cu genul de seriale cu supereroi, nici nu ar avea motive s-o faca. Ei dezvolta un alt fel de seriale pentru a le face populare, iar aparitia unor noi superoi in peisajul cinematografic s-ar situa in antiteza cu istoria acestui univers. In fine. In contextul in care Ali a jucat un rol foarte important în primul sezon din Luke Cage, faptul că va intepreta un cu totul alt personaj pe marele ecran inseamna un singur lucru. Faptul ca Marvel va ignora complet actiunea din serialele TV pe care le-a filmat in colaborare cu cei de la Netflix si isi va spune propriile povesti. Pe Disney Plus, noul serviciu al celor de la Disney. Convenabil.

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *