2
Oct

The Irishman, noul film al celor de la Netflix

Daca iti doresti sa vezi un film ce te poate distra pe moment, dar pe care poti sa-l uiti la fel de bine la sfarsitul saptamanii, atunci The Irishman, noua productie de lung metraj a celor de la Netflix, este exact acel lucru de care ai nevoie. Cel mai tare lucru legat de acest film este faptul ca e un film de al lui Scorsese. Probabil primul pe Netflix si ultimul pe care vom avea ocazia sa-l vedem de la acest controversat producator. The Irishman e un film ce incepe si se termina intr-o casa de ingrijire medicala, iar acest lucru este mai mult decat in regula. Dupa cum am spus si mai sus, filmul este prima mare productie a celor de la Netflix in colaborare cu faimosul regizor Martin Scorsese, care se reintalneste cu actorii Robert De Niro si Joe Pesci dupa aproape un sfert de secol pentru a reveni in lumea interlopa a mafiei. Il adauga si pe Al Pacino acestui mix bizar, actorul urmand sa joace in primul sau film alaturi de Scorsese. Deci, Pacino, De Niro si Pesci intr-un film de al lui Scorsese. Aproape ca am trait sa le vad pe toate. 

Filmul este o epopee in legatura cu crima organizata in America postbelica. The Irisman  este narat din perspectiva lui Frank Sheehan, un asasin irlandez care avea legaturi cu unele dintre cele mai notorii figuri ale epocii. Relateaza disparitia sefului de sindicat Jimmy Hoffa si examineaza structura interioara a mafiei, conexiunile intre grupari si politica generala a acesteia. Pe parcursul deceniilor, filmul foloseste tehnologia de schimbare a varstei faciale pentru a le oferi actorilor sai, cu varste cuprinse intre 70 si 80 de ani, sa para ca sunt mai tineri ca in realitate, undeva pe la 30 sau 40 de ani. Si, intr-o oarecare masura, reusesc acest lucru. 

Recenzii

Filmul s-a bucurat de recenzii bune in intreaga lume. „The Irishman nu este o capodopera. Dar nici nu ii lipseste mult sa fie. Este ambitia actuala a Netflix de a fi mai mult decat un magazin universal, anume de a-si revendica locul de competitor serios la Oscaruri. Astfel, in decizia de producere a filmului, o miscare inteligenta a fost [n.r. aceea] de a-l atrage pe Scorsese cu un buget generos de productie si fara prea multe limite. Rezultatul nu a fost un film obisnuit despre mafie sau un nou Goodfellas, ci mai degraba un film memorabil, in stilul Amurgului zeilor, imbibat de regret, condus de o ambitie monumentala, dar plin si de sosul rosu al violentei. Ce ar putea fi un film mai american decat asta?”, spun cei de la Esquire. 

“Oricine este obisnuit cu dinamismul intens al lui Goodfellas sau Casino ar putea fi dezamagit. Totuşi, The Irishman este, pe multe paliere, un examplu cinematografic de lux minunat croit.”, mai spun si cei de la The Hollywood Reporter in privinta noului film. 

“M-am simtit cucerit de film, si de modul în care Scorsese il foloseşte pentru a-si ispasi, puţin, înclinatia sa din trecut pentru violenta. In The Irishman, o lume intunecata devine incet-incet o alegere, plina de vinovatie”, spune si un redactor de la Vanity Fair.

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *