29
Oct

The Mandalorian: reactii timpurii la serialul Star Wars „cu adevarat incredibil” al Disney Plus

Dupa cum am mai spus in repetate randuri, Star Wars este franciza ideala pentru a fi mulsa pana la ultimele idei pentru profitul unora. Cu idei mai mult sau mai putin decente. In general, productiile care sunt continuari si sunt realizate exclusiv pentru a scoate profit sunt mult mai slabe calitativ in comparatie cu primele filme dintr-o franciza. Pentru ca acele prime filme sunt gandite pentru a fi pe placul publicului (“a rupe la lume”), in timp ce celelalte sunt realizate in graba, cu gandul la rezultat in locul a oferi un continut audio-vizual de calitate publicului larg. Nu ar mai avea rost pentru ca oricum franciza a ajuns populara si sunt unii fani care s-ar uita numai pentru ca a aparut o continuare. Nu trebuie sa fie buna atat timp cat apare ceva nou legat de seria respectiva in mentalitatea lor. Si in timp ce nu se incadreaza chiar tot fanbase-ul unei astfel de productii in aceasta categorie, sunt multi care fac lucrul asta. Pentru ca e normal ca fan al unui serial sau trilogii de filme sa vrei sa “explorezi” mai mult un anumit univers fictional. Doar ca s-ar putea sa nu fie destul de inzestrati mintal pentru a realiza ca se produc bani de pe urma lor in timp ce li se vinde un continut cat se poate de slab. Desi gusturile in materie de cinematografie, si in general, sunt subiective. 

Cam asa e si cu franciza Star Wars. A treia trilogie mi se pare, personal, una extrem de fortata. Fara de care franciza ar fi putut exista linistita. Nu spun neaparat ca e slaba, dar se vede ca nu mai exista aceeasi viziune. Si ca nu pot sa redea vibe-ul sau hype-ul pentru Razboiul Stelelor la fel ca trilogia prologului, de exemplu. Nici macar nu e o problema de concept, e vorba despre executie. Cu tot cu efectele speciale si cu tehnologia in plus pe care o au, nu se pot ridica la acelasi nivel ca poveste. Insa, exista o productie care ar putea realiza acest lucru, aparent.

Este vorba despre The Mandalorian, primul serial live action al francizei Star Wars, care va fi difuzat pe Disney Plus, noua platforma de streaming a celor de la Disney. Ambele vor fi lansate la aceeasi data, 12 noiembrie. Si se pare ca feedbackul pentru acest serial, in faza in care apar trailere, este mai bun decat se asteptau unii. Serialul este despre mandalorian, interpretat de Pedro Pascal (aka Oberyn Martel din Game of Thrones), un vanator de recompense intr-o galaxie la 7 ani dupa evenimentele din Return of the Jedi (adica dupa caderea Imperiului Galactic). 

Recent, Lucasfilm a ecranizat 27 de minute din serial unui grup select de jurnalisti. Iar reactiile au fost in unanimitate pozitive, toti jurnalistii respectivi spunand ca au ramas uimiti de cat de bun e serialul. Daca, intr-adevar, e cazul, atunci s-ar putea sa-i acord o sansa acestui serial. Cand o sa apara in afara Disney Plus cel putin. 

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *