5
Nov

S-a lansat trailer pentru The King, cea mai scumpa productie a Netflix

Daca iti plac serialele si filmele cu tema istorica, Netflix pregasteste de lansare cea mai scumpa productie a sa din ultima vreme, The King. Scenariul este despre Hal, un print dintr-un tinut indepartat care urca pe tronul Angliei la moartea tatalui sau si care trebuie sa navigheze ca un peste in apa plina de serbi a unui palat cufundat in razboi si haos in timp ce incearca sa-si asigure puterea in fata principalilor rivali. E o tema destul de clasica atunci cand vine vorba de subiecte istorice, ca lupta pentru tron sau pentru putere. De mentionat faptul ca acest print mostenitor se va arata destul de reticent la gandul ca ar trebui sa preia locul tatalui sau pe tronul Angliei, probabil din dorinta de a trai o viata relativ normala. Asta fiind una dintre temele principale ale unora dintre productiile care se axeaza pe viata la curte (faptul ca unii printi sau printese se simt ingradi-ti/te de statutul regal si sunt extrem de entuziasmati atunci cand dau de oameni simpli). Tatal sau este regele Henry IV, interpretat de Ben Mendesohn, care a fost un tiran ca multi alti regi in Anglia secolului al XV-lea. Sau ca multi alti monarhi in acea perioada de timp, intelegi ideea daca cunosti putina istorie.  

Ajuns insa rege mai mult sau mai putin impotriva vointei lui (mai mult decat mai putin), Hal trebuie sa se chinuie sa supravietuiasca intr-o lume guvernata de politica, razboi si religie. Nu este un scenariu atat de sumbru ca incercarea sultanilor otomani sa stea pe tron in perioada in care Imperiul Otoman era cunoscut drept “Omul Bolnav al Europei” si cei care nu aveau spate erau detronati de catre aristocratia turca. Dar e un scenariu despre cum un print dezinteresat de orice inseamna guvernarea unei tari este pus in situatia in care are pe mana unul dintre cele mai mari regate din Europa, lucru care vine cu o gramada de responsabilitati si o multime de personalitati in jurul tanarului rege. Cu intentii mai mult sau mai putin binevoitoare. 

Filmul este o co-productie a Netflix cu cei de la Warner Bros si a debuta mai intai in cinematografe la data de 11 octombrie, dupa care urmeaza sa apara si pe Netflix la 1 noiembrie. Pentru ca lansarea din 11 octombrie a fost limitata la Statele Unite iar motoarele de cautare se asigura de imposibilitatea utilizatorilor de a mai viziona filme sau seriale piratate, in afara SUA nimeni nu a vizionat acest film. Regia filmului este realizata de David Michod, care e cunoscut pentru rolul sau in productia unor filme precum War Machine, The Rover si Animal Kingdom. 

In schimb, cei de la Netflix au lansat un nou trailer pentru filmul ce urmeaza sa apara pe platforma de streaming in urmatoarele zile. Il poti viziona accesand linkul de mai jos (in cazul in care nu se incarca singur, am mai patit de cateva ori la postarea unui articol):

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *