2
Dec

Netflix nu a simtit impactul lansarii Disney Plus “aproape deloc”

Bun, dupa cum bine stim a crescut mult concurenta atunci cand vine vorba de domeniul serviciilor de streaming. Companii tech precum Apple si televiziuni precum DIsney s-au implicat mai adanc in acest domeniu cu scopul de a depasi Netflix, cel mai popular serviciu din acest domeniu. Nu spun ca Netflix ar fi cel mai vechi serviciu atunci cand vine vorba de zona streaming, insa in anii sai de experienta si-a cladit o reputatie care ar fi destul de greu de intrecut de catre celelalte platforme pe care le lanseaza televiziuni sau corporatii tech. Amazon e de mult implicata in aceasta lupta cu serviciul Amazon Prime, lansat in 2006 (cu 4 ani inaintea celor de la Netflix) si tot nu a reusit decat sa ramana pe locul 2 in acest domeniu. Iar Amazon Prime difuza seriale pe vremea cand Netflix era doar o afacere de vandut discuri, asta asa ca idee. Desi, usor, usor, Netflix incepe sa inregistreze cifre mai putin pozitive, din diverse motive, impactul fiind la o scadere de abonati in Statele Unite. Desi nu a fost suficient de semnificativa pentru a afecta dominatia Netflix asupra pietei de servicii streaming, a oferit celorlalte servicii putina speranta in ceea ce priveste o victorie in “streaming wars” (razboaiele streaming).

Si totusi, daca cei de la Apple au avut ideea inovativa de a pune la dispozitie un serviciu cu 9 seriale la 5 dolari, ceea ce macar e o idee cat de cat originala, Disney nu a impresionat cu nimic pana acum. Iar Disney avea potentialul de a impresiona, avand in vedere continutul extrem de variat pe care il poate produce din toate francizele pe care le are la indemana. Desi in aceasta ecuatie nu mai este vorba atat de mult de continut pe cat este de felul in care trustul de televiziune american si-a gestionat lansarea celui mai interesant produs de pana acum. Iar acea lansare a fost una cat se poate de dezastruoasa, lucru care se reflecta si in cifrele pe care le inregistreaza serviciul in prezent. In ziua lansarii, au fost o multime de utilizatori care au vrut sa se aboneze la serviciul celor de la Disney. Insa acei utilizatori au avut o surpriza neplacuta cand au deschis aplicatia: platforma n-a functionat la fel cum se asteptau. Cu alte cuvinte, acestia au intampinat dificultati tehnice si nu au putut sa urmareasca filme pe noul serviciu de streaming al celor de la Disney. O modalitate excelenta de a debuta in materie de servicicii TV streaming, intr-adevar. 

In orice caz, pana acum numarul de descarcari inregistrat de Disney Plus nu a fost la fel de mare, deci este vorba si despre un impact al acelei lansari esuate. Majoritatea analistilor nu cred ca Netflix va pierde multi abonati la serviciul Disney, insa investitorii nu sunt de acord si au vandut stocul in a doua jumatate a acestui an. Ce pot spune, lucurile care se petrec in acest “Razboi al Streaming-ului” sunt cat se poate de interesante.

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *