9
Jul

Cele mai bune retete cu orez

Daca esti un pasionat de gatit si iti place sa incerci diverse retete noi, poate ca pana acum nu ai incercat ca din banalul si simplul orez sa incerci sa faci un fel de mancare nemaipomenit. Boabele de orez imbiba toate condimentele si mirodeniile pe care le folosesti in mancare, de aceea poti face niste rete foarte bune si diversificate folosind un simplu ingredient: orezul. Daca ai facut friptura la cuptor si nu sti ce garnitura sa folosesti, poti sa iei in considerare urmatoarele retete cu orez. 

Pilaful poate ca ti se pare o reteta banala, dar este potrivita in functie de ceea ce ai in frigider. Trebuie sa pregatesti usturoiul si ceapa, dupa aceea gatesti orezul intr-o tigaie pana cand este gata. Poti sa adaugi dupa aceea, ce ingrediente si condimente iti plac pentru a-i oferi un gust mai special. Poti sa folosesti sofran, suc de citrice, nuci, fructe uscate, astfel incat pilaful nu va mai fi unul obisnuit si banal. 

Orezul cu sos de rosii si usturoi este o garnitura perfecta pentru o carne foarte condimentata. Se poate servi cu pui prajit, creveti la gratar.

Pentru o obtine un aspect mai special, poti sa folosesti verdeturi, diferite sosuri pentru a-i ofri orezului o culoare mai neobisnuita, verde si pe langa aspectul mai aparte va fi si picant. 

Orezul din nuca de cocos este mai cremos, mai aromat si mai bun. Gustul sau este mai special in combinatie cu alte alimente.

Lamaia si chimenul sunt alte doua ingrediente pe care le poti folosi pentru a obtine o reteta speciala de orez. De obicei aceasta reteta se serveste fara o carne sau alte alimente pentru ca au deja un gust destul de puternic. 

Daca esti un fan al fructelor de mare, midiile pot fi servite cu un orez iute langa, iar acestea sunt aburite in patrunjel, vin si usturoi. In orez poti sa mai pui sos de rosii, piper, oregano, sare si suc de lamaie. Aceasta reteta de orez se poate servi si cu o bucata de carne de porc, pui, dar se poate pune si intr-o salata. 

Ghimbirul si turmericul sunt doua ingrediente foarte sanatoase care pot fi adaugate in orez pentru a servi un fel de mancare foarte sanatos. In orez se mai pot adauga merisoare uscate, nuci, iar culoare orezului va fi auriu sau portocaliu. 

Fasolea si orezul se potrivesc foarte bine impreuna, iar in orez se mai pot adauga nuca de cocos, cimbru si usturoi. 

Acestea fiind spuse, daca esti un pasionat in ale gatitului, poti sa incerci sa gatesti aceste retete speciale de orez, astfel ca vei reusi sa transformi banalul si simplul orez intr-o masa foarte diversificata, speciala si gustuoasa.

Tags: ,