20
Jul

Robinet inteligent

In casa ta probabil exista o serie de dispozitive inteligente, dar acum exista si o chiuveta inteligenta potrivita pentru bucataria ta. Robinetul Sensate Faucet Kohler incepe de la pretul de 875 de dolari si este compatibil cu Google Assistant, Amazon Alexa si Siri Apple pentru control vocal. Acest lucru este un mare pas spre a avea o bucatarie inteligenta, doar ca acest robinet este destul de scump si nu este atat de utila precum ne-am astepta. 

Robinetul Sensate Faucet Kohler incepe de la pretul de 875 de dolari si poate ajunge pana la 1.100 de dolari in functia de finisaj. Ideea este ca modelul standard nu are niciun control vocal si se incadreaza in aceasta gama de preturi, astfel ca daca vrei modelul smart nu va costa mai mult in comparatie cu modelul standard. Culorile in care robinetul este disponibil este in negru mat, inox, bronx si in crom lustruit. Are un design proiectat astfel incat sa nu ocupe prea mult spatiu in bucataria ta, iar duza ajuta ca robinetul sa ajunga in fiecare parte a chiuvetei. Robinetul  are maner fizic, dar el se porneste si se opreste daca misti mana sub arc sau poti folosi asistentul vocal pentru asta. 

Instalarea este similara cu cea a robinetelor obisnuite. Dar vei avea nevoie de o priza pentru ca senzorii de miscare si componentele inteligente sa fie mereu alimentate. Daca nu ai o priza langa chiuveta va trebui sa iei in calcul si costul instalarii uneia, inainte de a cumpara acest robinet inteligent.

Dupa ce robinetul este instalat va trebui sa iti descarci aplicatia Kohler Konnect si sa iti creezi un cont daca nu ai deja. Instructiunile diferite pentru fiecare sistem de operare, dar aplicatia functioneaza atat pe IOS, cat si pe Android. Trebuie sa urmezi instructiunile pentru a conecta contul cu asistentul vocal pe care ti-l vei alege.

Cand vei fi gata sa pornesti asistentul vocal, va trebui ca mai intai sa pornesti apa de la manerul fizic, apoi sa o opresti pentru a functiona robinetul cu asistentul vocal. Doar ca daca intr-o casa locuiesc mai multe persoane va fi mai dificil de controlat avand in vedere ca se foloseste chiuveta de mai multe ori pe zi. Controlul vocal raspunde destul de repede la comenzi si pentru a-l porni trebuie sa spui “Hei, Alexa/ Google Assistant/ Siri, roaga-l pe Kohler sa porneasca apa.” Temperatura apei nu se poate regla prin control vocal, ceea ce inseamna ca trebuie sa folosesti manerul. 

Acesta fiind spuse, robinetul Kohler este unul scump, ceea ce inseamna ca nu este potrivit pentru toata lumea, dar daca crezi ca esti dispus sa cheltuiesti asa de mult pentru un robinet, atunci poti sa il cumperi. Robinetul ofera un pic de interactiune in bucatarie.

Tags: ,