4
Dec

The Social Network: 10 lucruri interesante din spatele scenelor filmului despre Facebook

Sorkin a fost initial regizor, dar producatorii au dorit sa-i acorde lui Fincher o sansa

Planul initial pentru The Social Network era ca Aaron Sorkin sa fie si scenarist si regizor pentru proiect, ceea ce ar fi fost o prima aventura a lui Sorkin ca regie intr-un film. Cu toate ca etapele timpurii ale pre-productiei incepeau sa accelereze la momentul respectiv, producatorul Scott Rudin a decis ca vrea sa vada daca David Fincher ar fi interesat sa conduca regia. Fincher a spus pentru cei de la publicatia THR in 2011 ca i s-a oferit scenariul intr-o zi de vineri si ca lunia urmatoare a si fost de acord sa se alature echipei, dar numai daca Sorkin ar fi fost ok la ideea de a renunta la regie. Odata ce a primit “binecuvantarea” lui Sorkin, Fincher s-a si apucat de treaba, iar restul este istorie. Sorkin si-a facut debutul in postura de regizor 7 ani mai tarziu, odata cu lansarea filmului Molly’s Game in 2017.

David Fincher a insistat ca scena de deschidere sa fie de sapte minute si 22 de secunde

Intr-un mod aproape imediat, The Social Network arunca publicul fix in mijlocul dramei din jurul fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, cu scena de despartire dintre Zuckerberg (Jesse Eisenberg) si Erica Albright (Rooney Mara). Sorkin a declarat pentru THR in 2016 ca motivul din spatele acestei viteze si neclaritatea dialogului este un lucru stabilit inca de la prima intalnire pe care a avut-o cu David Fincher, timp in care regizorul l-a cronometrat citind fiecare dintre scene cum ii suna in cap, iar scena de inceput a decis sa fie sapte minute si 22 de secunde. Sorkin a explicat in continuare ca la repetitii, pe masura ce actorii se pregateau sa filmeze, David Fincher cronometra indeaproape fiecare scena iar la final le spunea actorilor de pe set:

“Aceasta scena dureaza sapte minute si 22 de secunde, iar voi o faceti sa fie sapte minute si 40 de secunde. Deci nu-mi pasa cum, va trebui sa vorbiti mai repede undeva, pentru ca va promit, aceasta scena arata cel mai bine la sapte minute si 22 de secunde.”

Doar intoarce-te si urmareste scena pentru si incearca sa-ti dai seama cum cei doi actori au reusit sa iasa un dialog atat de complex intr-un timp atat de scurt si sa mai aiba si sens, chiar daca in cele din urma a fost redus la un putin sub cinci minute.

Capul lui Josh Pence a fost inlocuit cu cel al lui Armie Hammer, dar acesta a trebuit sa invete replicile lui Tyler Winklevoss

Cameron si Tyler Winklevoss (Armie Hammer) au fost doi gemeni care incearca sa-l ajute pe Mark Zuckerberg sa lanseze propriul site web inainte de a-l da in judecata pentru furtul ideii lor. Gasirea unui set de gemeni care aveau o inaltime de sase metri si 5 centimetri la 220 de kilograme, care sa fie si actori, s-a dovedit a fi dificila pentru David Fincher, asa ca a decis sa-l angajeze pe Josh Pence pentru a fi un stand-in ca ambii frati sa poata aparea pe ecran in acelasi timp. Dar pentru ca fata si vocea lui Pence nu ar putut fi in produsul final, el a trebuit totusi sa-si invete toate replicile, fiind practic un actor de voce pentru rolul lui Tyler Winklevoss.

Tags: