27
Jan

Un documentar despre Billie Eilish va aparea in cinematografe

Billie Eilish este, fara indoiala, o tanara care a cunoscut o ascendenta rapida in industria muzicala. Stilul sau dark pop, cu influente trap, si lirica de adolescenta rebela, au atras comparatii cu Avril Lavigne, care s-a remarcat, in mare, pentru acelasi stil liric, desi muzica celei din urma se incadreaza in subgenul pop punk. Eilish este parte din noul val de artisti care s-au consacrat in ultimii ani pe Soundcloud dupa o perioada relativ scurta de la inceputul carierei, alaturi de nume ca XXXTentacion, Lil Peep, Juice WRLD si multi altii. Artista in varsta de 20 de ani a debutat in 2015, odata cu melodia “Ocean Eyes”, care a atras o atentie din ce in ce mai mare pe Soundcloud. De indata ce piesa de debut a inceput sa capete o atentie din ce in ce mai mare, Eilish a semnat cu compania A&R Platoon, care ajuta artistii inainte ca acestia sa semneze un contract cu o casa de discuri. In mai 2016, a fost lansat videoclipul pentru Ocean Eyes, care are in prezent 298 de milioane de vizualizari pe YouTube. Momentul de glorie al lui Eilish a fost in 2019, atunci cand piese ca “Wish You Were Gay” sau “Bad guy” au propulsat-o spre faima, iar albumul de debut “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” al acesteia i-au adus titlurile de Best New Artist, Album Of The Year, Record Of The Year, Song Of The Year si Best Pop Vocal Album la cea de-a 62-a ceremonie de decernare a premiilor Grammy.

In timpul destul de scurt pe care Eilish l-a petrecut in industria muzicala, aceasta a doborat recorduri impresionante, printre acecstea fiind faptul ca a reusit sa devina cel de-al 23-lea cel mai mare artist din epoca single-urilor digitale. Astfel, conform celor de la Recording Industry Association of America, cu 37,5 milioane de single-uri vandute doar in Statele Unite. Toate aceste premii, alaturi de imaginea stilistica pe care Eilish, cu hainele largi in stil stradal, o etaleaza in public, au adus artistei un fanbase care se extinde in toata lumea, cu o cariera promitatoare in fata. 

Atat de mare este succesul artistei incat acum se face si un documentar pe tema vietii artistei. Intitulat Billie Eilish: The World’s A Little Blurry, documentarul lui R.J. Cutler va aparea in cinematografe si pe platforma de streaming Apple TV Plus in cadrul lunii februarie in 2021. Sunt o multime de indicatii asupra faptului ca documentarul va avea succes, mai ales avand in vedere faptul ca, dupa cum spuneam, Billie Eilish a avut un succes enorm in urma aparitiei in industria muzicala si a capatat o baza de fani extrem de larga in toata lumea. Este una dintre tacticile pe care cei de la Apple le incearca pentru a produce filme care sa fie pe placul audientei, si a castiga teren in fata rivalelor precum Disney Plus si Netflix. Ca si lansarea in cinematografe a remake-ului pentru filmul “On the Rocks”, care il are in  distributie pe Bill Murray.

Tags: ,