8
Apr

Lansarea „Obi-Wan Kenobi”: cand va ajunge episodul 1 pe Disney Plus?

Un nou Star Wars live-action este pe drum, cu Ewan McGregor în rolul principal și nu mai puțin ca Obi-Wan Kenobi. Așa e, McGregor isi reia rolul de Maestru Jedi din trilogia prequel a universului. Obi-Wan Kenobi va reveni pe marile ecrane intr-o mini-serie de 6 episoade, a carei actiune va avea loc la 10 ani dupa evenimentele din Revenge of the Sith (ultimul film al trilogiei prequel). Felul in care Disney incearca sa reincalzeasca ciorba cu Star Wars pentru a concura cu Netflix este unul interesant, insa sunt curios de succesul pe care il va avea aceasta miniserie, mai ales in comparatie cu The Mandalorian care este una dintre cele mai bune productii ale francizei Razboiul Stelelor in ultimii 20 de ani, fara indoiala. Shoutout baby Yoda, una dintre cele mai populare meme-uri ale anului 2019. Ca tot vorbim despre Mandalorian, sezonul 3 al serialului urmeaza sa apara in cea de a doua jumatate a acestui an, desi nu se stie exact o data, mai ales avand in vedere faptul ca filmarile pentru noul sezon s-au incheiat abia luna trecuta, si au durat de la inceputul lui octombrie. Probabil ca vor mai fi necesare cateva luni de zile pentru a realiza montajul si s-ar putea ca serialul sa debuteze in toamna acestui an. Pana in acel moment, totusi, fanii francizei Star Wars se vor putea bucura de acest nou serial ce va avea loc, ca actiune, fix dupa evenimentele din Revenge of the Sith, filmul in care Darth Sidious a reusit sa instaureze Imperiul Galactic in dauna Republicii. 

Primul dintre aceste sase episoade a fost programat initial sa aiba premiera pe Disney Plus pe 25 mai. Aceasta premiera a fost acum amanata pentru 27 mai — vineri — cu nu unul, ci doua episoade dintr-o data. Nu vad care este scopul in a lansa doua episoade in aceeasi zi intr-o miniserie de 6; ar fi fost o mutare mult mai buna in cazul in care vorbeam de un serial de la 10 episoade in sus, atunci da. Si fara a se mari timpul de asteptare pentru un nou episod la doua saptamani. Un alt aspect oarecum ciudat legat de aceasta premiera mai consta si in faptul ca aceasta este o schimbare fata de ziua obisnuita de lansare saptamanala pentru marile spectacole Disney Plus anterioare, care ne-a oferit cate o serie sau un film nou in fiecare zi de miercuri. O posibila explicatie pentru aceasta schimbare este ca 27 mai este aliniata cu cea de-a doua zi a conventiei Star Wars Celebration Anaheim, iar cei de la Disney vor neaparat sa faca un cadou fanilor francizei prin lansarea acestui nou serial. Ramane de vazut cat de bun va fi acest serial din punct de vedere calitativ. 

Datele si orele de lansare a episoadelor din Obi-Wan Kenobi

Iata datele si orele lansarii (pe baza lansarilor anterioare Disney Plus) pentru toate cele sase episoade din Obi-Wan Kenobi.

  • Episodul 1: disponibil vineri, 27 mai — 12 a.m. PT (3 a.m. ET/7 a.m. GMT)
  • Episodul 2: disponibil vineri, 27 mai — 12 a.m. PT (3 a.m. ET/7 a.m. GMT)
  • Episodul 3: disponibil vineri, 3 iunie — 12 a.m. PT (3 a.m. ET/7 a.m. GMT)
  • Episodul 4: disponibil vineri, 10 iunie — 12 a.m. PT (3 a.m. ET/7 a.m. GMT)
  • Episodul 5: disponibil vineri, 17 iunie — 12 a.m. PT (3 a.m. ET/7 a.m. GMT)
  • Episodul 6: disponibil vineri, 24 iunie — 12 a.m. PT (3 a.m. ET/7 a.m. GMT)

Iata si primul trailer oficial al serialului

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *