10
Jun

Fiecare film Batman clasat: de la „The Dark Knight” la „The Batman”

The Batman este disponibil pe serviciile de streaming si, daca este posibil, prezintă un Cavaler Intunecat chiar mai dark decat The Dark Knight al lui Christopher Nolan. Dar unde se situeaza printre filmele anterioare, clasice cu Batman? Asta am incercat sa descoperim aici. Clasificam fiecare film Batman disponibil, de la cel mai rau la cel mai bun. 

13. Batman si Robin (1997)

Regretatul, marele Joel Schumacher a incercat in mod clar sa evoce prostia lui Batman din anii ’60, dar a ratat total obiectivul cu acest film strident — deosebit de dezamagitoare fiind  povestea tragica a domnului Freeze este a doua dupa o serie de replici uitabile din partea lui Arnold Schwarzenegger. Urmareste, in schimb, episodul din seria animata din anii ’90, Heart of Ice.

12. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

La ce altceva ne așteptam de la un film care promitea Godzilla vs. Kong? CGI, spectacol vizual, dezvoltare slaba a caracterului si lipsa de seriozitate. Toate acestea bifate cu brio. 

11. Justice League (2017)

Ma simt cu adevarat fericit ca este mai scazut decat Justice League al lui Zack Snyder. Dupa ce le-am urmarit pe ambele in cateva zile, am putut să inyeleg de ce Joss Whedon a vrut sa micsoreze distributia uriașă de personaje si povestea complicata a raufacatorilor pentru filmul de teatru din 2017. Pretul? Cateva randuri de expunere ici si colo, cum ar fi: „Un cercetaș… din spațiu? Ca o armata extraterestra?” Sherlock Bruce trebuie sa spună asta. CRINGE. 

10. Batman (1966)

Batmanul din ’66 este la fel de bun sau de prost pe cat credeai ca este serialul Adam West. Dacă expresii precum „spray pentru lilieci respingand rechini”  te fac sa chicotesti, probabil ti se va parea un film amuzant. Dar daca ti s-a parut dureroasa si dezamagitoare interpretarea  Cavalerului Intunecat, esti in rand cu majoritatea.

9. Justice League a lui Zack Snyder (2021)

Este de patru ore, a facut o campanie pentru fani si a servit drept reclamă pentru HBO Max, dar… Mi-a cam placut Liga Justitiei lui Zack Snyder? Acesta a inteles-o Wonder Woman ca un simbol inspirational de putere si nu ca un element pentru fanservice. Oricum tinerii sunt adepti ai regulii 34. Cand vine vorba de Batmanul lui Ben Affleck, el a facut o treaba foarte bună ca asistent personal care coordoneaza zeii superputeri impotriva armatei de baieti rai CGI.

8. The Dark Knight Rises (2012)

Urmarirea lui The Dark Knight nu va fi niciodată o sarcină usoaraă, iar The Dark Knight Rises se simte uneori victima propriilor ambitii. Batman se confruntă cu cel mai amenințător inamic din punct de vedere fizic în Tom Hardy’s Bane, dar filmul cercetează și moștenirea alegerilor lui Bruce din filmele anterioare, ca sa nu mai vorbim de un Gotham aflat în criză grava. The Dark Knight Rises este, in cele din urma, o concluzie potrivita pentru trilogia lui Nolan, chiar daca nu se afla in top ca predecesorii sai.

7. Batman Forever (1995)

La lansare, Batman Forever a fost asa… un film super. A prezentat o cantitate ridicola de putere starlete in distributie si nu avea niciun sens. Toata lumea l-a iubit. Pentru ca a fost un film bun. Nu este un film rau. Ignora oamenii care spun ca acesta este un film prost.

6. Batman Returns (1992)

Regizorul Tim Burton a jonglat putin cu universul, facand din Gotham City un oras mai gotic si mai absurd, pe masura ce da prioritate spectacolului in detrimentul intrigii. Keaton este din nou o bucurie în rol, dar este umbrit de trio-ul raufacator. Danny DeVito este prost, dar simpatic ca Penguin, iar Christopher Walken este extrem de gras ca Max Shreck. Reteta de succes, ce mai.

5. Batman Begins (2005)

Batman Begins reuseste in angajamentul sau față de mitul lui Batman si in atentia la detalii. Este primul film cu Batman care ne arata cum Bruce devine liliac, nu doar evenimentele care l-au dus pe aceasta cale. Nolan inyelege că Batman este o misiune la fel de mult ca si un super-erou, iar acest film ne arata victoriile importante — și eșecurile — pe care le experimentează Bruce in timp ce construiește metodic identitatea lui Batman. 

4. Filmul Lego Batman (2017)

Batmanul Lego este, pentru banii mei, cel mai amuzant si mai bun dintre filmele Lego. Will Arnett este distribuit perfect, melodiile sunt magnifice si povestea are ceva autentic. Film underrated.

3. Batman (1989)

Înainte de Christopher Nolan si Zack Snyder, l-am avut pe Tim Burton. Și în 1989, imaginația sa ciudată, gotică, a adus straturi pe care nu le-am experimentat niciodata in filmele cu supereroi pana in acel moment. Michael Keaton este un Batman underrated, dar adevarata vedeta este insusi Gotham City.

2. The Batman (2022)

Robert Pattinson si-a aratat adevaratul potential dupa experienta in Twilight. Acest Bruce Wayne depresiv, ce pare o copie a lui Kurt Cobain, este prezentat in cea mai recenta escapada Batman. Regizorul si scriitorul Matt Reeves respecta tot ceea ce a aparut inainte, in timp ce isi aduce propria viziune proaspata, intr-un Gotham City inundat. 

  1. The Dark Knight (2008)

De departe cel mai bun film din toata seria. Greu sa pui la cale planul cu care Jokerul a dat peste cap Gotham City in filmul respectiv.

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *