22
Jan

5Gang: The Movie. Film de cinema sau vlog de 1 ora si 40 de minute?

Atentie: Acest articol contine spoilere. Daca nu te-ai uitat pana acum… pe cine pacalesc, orice om peste 16 ani care s-ar uita la acest film in mod neironic este un caz rar.

Inainte sa incep, tin sa mentionez faptul ca nu am vazut acest film la cinema, si ca m-am uitat de pe un site de streaming care-l reda piratat. Nu consider ca s-ar merita efortul sa ma deplasez pana la cinema, si mai ales banii sa cumpar bilet. Sa le sustin munca? Vorbim despre acea trupa de vloggeri care face coveruri BTS si One Direction pe trap, dar in ale caror piese regasesti versuri precum: “atatia trapperi se oftica an de an / ca le bate foamea in geam”. Acea trupa in ale caror clipuri gasesti o multime de fete, imbracate mai sumar sau mai decent (in functie de anotimp), masini scumpe inchiriate [acum chiar ma intreb daca o sa vad CLS-ul lui Selly in vreun clip 5Gang in 2020, asta daca nu mai face vreun accident]. Concluzia? Fac destui bani de pe spatele copiiilor si milioanelor de utilizatori YouTube care intra doar sa “dea cu hate” pentru ca o piesa sau alta se afla in trending, in loc sa sustina artisti underground mai talentati si care produc muzica mai buna. Si vorbim despre acelasi public hip hop care se mira de ce au dat-o alde Connect-R, Guess Who, Grasu’ XXL, Maximilian, Nane, samd. pe popisme, comerciale sau trap. “De foame, Johnule”. Oricum, nu e ca si cum n-ar putea trai fara banii mei. 

Toate acestea fiind spuse, sa trecem la recenzia propriu-zisa a… acestei creatii? Nu stiu sigur daca pot s-o numesc film sau vlog, mai degraba un sketch de 1 ora si 40 de minute. Un sketch care a aparut in cinematografe, desi este mai putin cinema decat filmele Marvel.

Actiunea e foarte simpla. 5Gang da faliment pentru ca au un stil de viata prea “lux” ca sa mai poata sa-l sustina. Cu party-uri prin club, penthouse inchiriat, tot tacamul. Iar in background, e un personaj care ii atrage atentia lui Selly ca e fain sa dai faliment la 19 ani. Ca sa faca rost de bani, Selly se baga intr-o “afacere dubioasa”, mergand la ziua Alinutei, fiica interlopului Corneliu Carafa. Doar ca il sechestreaza ulterior. Intre timp, Pain si Madalin se bat pe colega de gradinita a Dianei, iar Gami incearca sa-l inlocuiasca pe Selly (sau chiar pe ceilalti membri ai trupei).

Ce pot sa spun, n-a fost cel mai prost film vazut de mine. Cu toate astea, s-a vazut diferenta intre actori pe bune, ca Micutzu si restul distributiei, si vloggeri. Surprinzator, Gami a jucat destul de bine, parca a fost in elementul lui pe tot parcursul filmului. A fost atat de natural incat n-ai putea spune ca a jucat un rol. In rest, n-am ce comenta. Cand cea mai buna gluma a acestui Matei Dima aka Bromania e “iti dau nanita”, e clar ca nu poti lua in serios o astfel de productie nici macar ca si comedie. Si as mai putea intra in detalii, dar nu vad rostul.

Nota finala: 6.40

Tags: , ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *