8
May

„Doctor Strange” nu va ajunge pe Disney Plus timp de saptamani (sau chiar luni). Iata de ce

Doctor Strange: Multiverse of Madness este unul dintre cele mai asteptate filme ale anului pana in momentul de fata, aratandu-se a fi si unul dintre cele mai bune pelicule pe care le-a realizat Marvel pana in momentul de fata. Seria MCU se ridica la standarde din ce in ce mai inalte pe masura ce timpul trece, iar acest lucru poate fi observat din evolutia pe care a inregistrat-o Marvel de la Infinity War si pana in momentul de fata, cu filme ca Endgame sau No Way Home devenind succese cinematografice uriase. Iar universul Marvel este pe cale sa se complice si mai mult, avand in vedere faptul ca vor aparea o multime de personaje noi si o multime de universuri alternative, cutia Pandorei fiind deschisa in No Way Home odata cu reapartia lui Tobey Maguire si a lui Andrew Garfield in rolurile lor ca Spider-Man. Regizat de Sam Raimi, filmul este o combinatie intre un film cu supereroi tipic si un film horror pentru audienta generala. Doctor Strange in the Multiverse of Madness a intrat in cinematografe vineri, dar chiar daca ultimul mare film al Disney, Turning Red de la Pixar, a fost omis aproape in intregime cinematografe pentru a fi difuzat pe Disney Plus, nu te astepta ca Doctor Strange sa fie difuzat pe platforma Disney prea curand.

Celelalte lansari in cinematografe ale companiei au fost peste tot pe harta. Encanto a petrecut o luna in cinematografe înainte de difuzare. Pentru Marvel’s Eternals, au fost doua. West Side Story — reimaginarea musicalului de Steven Spielberg — a lovit Disney Plus la aproximativ trei luni dupa ce a jucat exclusiv în cinematografe. Ce se intamplă? Asa cum viața post-pandemie a ramas in mod frustrant departe de a fi un plan realizabil pentru o mare parte a acestui an, este greu sa intelegi cand si unde isi lanseaza Disney toate filmele acum.

Disney Plus a functionat doar aproximativ patru luni inainte ca pandemia de COVID-19 sa loveasca intreaga planeta, in perioada in care toata lumea de pe glob se afla in lockdown. In cei doi ani care au trecut de atunci, Disney a reimaginat serviciul ca un punct de vanzare pentru a lansa noi filme mari, in timp ce cinematografele erau ori inchise, ori nu mai aveau la fel de mult public ca inainte. Dar in ultimul timp, pentru filme precum West Side Story, Encanto, Marvel’s Eternals și Shang-Chi și Legenda celor zece inele, timpul petrecut doar in cinematografe a fost aproape la fel de lung ca norma prepandemica. Acea revenire la o strategie exclusiva in cinematografie a ajutat alimentarea performantei box office a unor filme precum Shang-Chi, dar a limitat optiunile pentru fanii care s-au obisnuit cu mai multa libertate in ceea ce priveste modul in care vizioneaza aceste filme in timpul pandemiei, in special atunci cand vorbim despre locul si momentul in care aleg sa mearga la cinema. 

Cand este data lansarii pe Disney Plus a Doctor Strange?

Disney nu a stabilit inca o data de lansare in streaming pentru Doctor Strange, dar este posibila ca aceasta sa fie candva la jumatatea lunii iulie. Ultimele doua filme ale Marvel au fost în cinematografe aproximativ aceeasi perioada de timp inainte de a incepe difuzarea. Pentru Shang-Chi, au fost 70 de zile; pentru Eternals, 68. Daca Doctor Strange tine si de acea cronologie, ar deveni disponibil pe Disney Plus pe la jumatatea lunii iulie. In orice caz, strategia Disney este sa creasca incasarile in box office ale filmului prin a-l tine cat mai mult posibil in cinematografe, avand in vedere faptul ca o lansare pe serviciul de streaming ar face ca multi oameni sa-l vizioneze acolo, reducand astfel potentialele incasari. 

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *