10
Feb

Cand apare House of Dragons, noul serial despre Game of Thrones?

Cei de la HBO cauta sa mai creeze productii pe tema universului Westeros dupa succesul pe care l-a inregistrat Game of Thrones, mai ales ca este destul material pentru inca cateva seriale din spin-offurile pe care George R.R Martin le-a scris pana in momentul de fata in paralel cu seria principala, A Song of Ice and Fire. Si mai ales ca e un hype foarte mare in jurul acestei noi productii. Hype ce se datoreaza faptului ca, in 2019, Game of Thrones s-a terminat intr-un mod cat se poate de dezamagitor pentru majoritatea fanilor serialului. Nu o sa intru in detalii, insa scenariul a fost cat se poate de lipsit de inspiratie. Motiv pentru care fanii, care in mod normal s-ar fi saturat sau ar fi fost mai pregatiti sa-si ia la revedere de la personajele preferate. Desi nu ar fi fost cazul pentru ca, de-a lungul timpului, cei de la HBO au dat de inteles ca mai lucreaza si la alte seriale din universul GoT. Pana in momentul de fata, acestia au confirmat cel putin unul, House of Dragons.

In aceasta privinta, au inceput sa apara o multime de detalii noi, mai ales din partea lui Casey Bloys, seful departamentului de programare de la HBO. Acesta a anuntat faptul ca asteptarea pana la premiera serialului va fi una mai lunga. A mai mentionat si faptul ca premiera ar urma sa aiba loc undeva prin 2022, deci nu va fi lansat atat de curand pe cat s-ar putea astepta unii fani. Mai ales ca intreg procesul ar fi unul mai complicat, pentru a livra un produs la aceleasi standarde calitative ca si predecesorul. Data este departe de a fi una exacta, insa este una care te aduce cu picioarele pe pamant,  daca aveai impresia ca-l vei putea urmari mai devreme de atat.

La ce te-ai putea astepta de la noul serial?

Buna intrebare. House of Dragons ar urma sa fie un prolog al Game of Thrones, ceea ce inseamna ca actiunea va fi setata cu mult timp inaintea evenimentelor din serialul cu Daenerys Targaryen, Jon Snow, Tyrion Lannister si ceilalti protagonisti (sau, ma rog, antagonisti) ai seriei. Cu toate acestea, si acest serial este si el bazat pe scrierile lui Geroge R.R. Martin, dupa cum spuneam de materialul scris de GRRM in afara seriei principale. Este vorba despre Fire and Blood, cartea lansata de autor anul trecut.

House of Dragons urmeaza sa fie despre povestea unor personaje care au existat cu 300 de ani inaintea evenimentelor din Game of Thrones. Adica exact in momentul in care au fost fondate cele Sapte Regate. Evident, se va concentra pe Aegon Targaryen, cucerirea Westeros-ului si aducerea tuturor celor Sapte Regate sub conducerea sa. Cel putin la inceput. Dupa care urmeaza sa sara din deceniu in deceniu, in functie de sezon, pentru ca fanii lumii Westeros sa-si faca o idee despre modul in care a condus fiecare rege din dinastia Targaryen pana la inlaturarea acesteia in Rebeliunea lui Robert.

Momentan, autorul nu a publicat decat o singura carte, ce acopera doar prima jumatate a cronologiei familiei Targaryen. Urmeaza sa apara si o a doua carte, care se va termina exact unde incepe prima carte care a inspirat primul sezon din Game of Thrones.

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *