21
Nov

Se produce un nou serial de drama despre imparateasa Elisabeta a Austro-Ungariei

Franz Joseph ramane cunoscut in istorie ca o figura importanta a secolului XX in Europa. A innabusit revolutia de la 1848 in Imperiul Habsburgic si l-a readus intre fortele importante ale Europei in urma uniunii statale cu Ungaria, care voia sa-si obtina independenta (evident, masura a fost luata special cu scopul de a preveni o eventuala miscare de independenta a Ungariei, pentru ca ultima, in 1848, s-a incheiat cu pierderi semnificative atat pentru armata austriaca, cat si pentru cea rusa). Sotia sa, Elizabeta, imparateasa a Austriei si regina a Ungariei, pe de alta parte, este cunoscuta ca o personalitate rafinata si cu un trecut destul de interesant pentru un serial de drama. Cu alte cuvinte, e considerata una dintre cele mai uimitoare femei din istorie. 

Si, in curand, va avea parte si de un serial de drama. Productia va incepe anul viitor. Cei de la Variety raporteaza ca spectacolul va fi realizat de studioul Story House Pictures din Germania, in colaborare cu Austria Satel Film. Serialul va fi o drama de sase sezoane care va intra in productie pe la mijlocul lui 2020. Andreas Gutzeit si Heinrich Ambrosch sunt  producatorii serialului, iar scenaristii sunt Dorothee Schön si Sabine Thor-Wiedemann. Nume destul de cunoscute, insa doar atunci cand ne referim la scena cinematografica din Germania si Austria. O multime de romani se uita la seriale din America, poate nu ar fi asa de rau si unul care sa nu fie turcesc, telenovela sau coreean (cam astea sunt alternativele romanilor la productiile americane). Povestea va fi narata din perspectiva celor mai apropiati confidenti ai lui Sisi, iar serialul urmeaza sa arunce o noua privire asupra vietii sale, care sa infatiseze o femeie mai enigmatica ca Otilia, in timpul evolutiei sale din tanara Sisi in imparateasa Elisabeta. 

„Sisi” este un serial TV premium care invie splendoarea monarhiei habsburgice si creeaza o figura memorabila. Publicul din intreaga lume se va indragosti de acest serial”, a spus Gutzeit in legatura cu noua productie. Deci da, deja producatorii promit succesul global al serialului, desi este vorba de o colaborare intre companii de televiziune din Germania si Austria. Interesanta tinta. 

Insa nu sunt singurii care isi doresc sa realizeze un astfel de proiect. Si Picture Perfect Federation se ocupa de un nou serial despre Sisi. Au decis sa colaboreze cu Amy Jenkins, o scriitoare care a lucrat la The Crown, serialul de pe Netflix. Ea va ajuta la adaptarea cele mai vandute carti ale lui Allison Pataki intr-o serie care sa spuna povestea despre cum a ajuns Sisi sa-si imbratiseze puterea sa imperiala.

Elisabeta Amalie Eugenie Wittelsbach, pe numele ei natal, s-a nascut la 24 decembrie 1837, la Munchen, pe atunci in Regatul Bavariei (unificarea Germaniei s-a produs mult mai tarziu). S-a casatorit cu Franz Joseph I in 1854, devenind imparateasa Austriei. Opinia publica si nobilimea din Austria era impotriva acestei cununii, motiv pentru care Elisabeta s-a atasat mai mult de Ungaria, unde a fost privita mai bine. 

Tags: ,