31
Dec

Scenele post-credits ale Spider-Man: No Way Home, explicate

Spider-Man: No Way Home aduce la sfarsit trilogia de aventuri solo lui Tom Holland MCU, invocand antagonistii clasici din filmele trilogiilor lui Tobey Maguire si Andrew Garfield pentru a-l pune pe omul paianjen la incercarea suprema. Dupa cum este marea traditie Marvel, filmul include scene la mijlocul si dupa credite, pentru a crea mai multe povesti. Aducerea antagonistilor din celelalte trilogii sunt rezultatul faptului ca Peter Parker a incercat sa-si protejeze identitatea secreta dupa ce Mysterio a dezvaluit-o lumii in ultimele momente ale filmului Far From Home din 2019, cu cateva momente inainte de moartea acestuia. Dar cum se leaga No Way Home de viitorul lui Spider-Man si MCU? Sa aruncam o privire la scenele post-credits si la consecințele lor pentru viitorul MCU al lui Spidey.

Un simbiot pierdut

Antagonistii sunt vindecati si se intorc in universul lor impreuna cu ceilalti Peter Parker (Tobey Maguire si Andrew Garfield), Peter s-a intors in lupta impotriva criminalitatii in New York City, inapoi in anonimat. In timpul creditelor este aratat un bar din Mexic. Acolo bea Eddie Brock, alias Venom (Tom Hardy). Chiar daca Venom este un raufacator din benzile desenate Spider-Man, filme recente cu Hardy sunt separate de Universul cinematografic Marvel, deoarece Sony detine drepturile asupra personajului. Dar Sony si Marvel co-produc filme Spider-Man precum No Way Home, asa ca au fost in mod clar de acord cu un mic crossover după credite: de fapt, i-am vazut pe Venom și Brock sarind in MCU din universul filmelor Venom in timpul Let. Scena de la mijlocul creditelor Let There Be Carnage.

Post-credite: Dr. Strange teaser

Dupa credite, sarim departe de drama acestui film la un trailer pentru Doctor Strange in the Multiverse of Madness (care apare pe 6 mai 2022). Se pare ca manipularea multiversului a scapat de sub control pentru Strange, iar el a fost fortat sa apeleze la Wanda Maximoff (alias Vrajitoarea Scarlet) pentru ajutor. Aceasta traieste izolată de evenimentele din WandaVision si presupune ca Strange a venit s-o aduca in fata justitiei pentru evenimentele din Westview, insa el o asigura ca a venit la ea doar pentru a afla despre multivers. In ultimele momente ale WandaVision, am vazut-o cautand universuri alternative pentru fiii ei pierduti.

Restul teaserului prezinta o versiune intunecata a lui Doctor Strange (un personaj care va fi familiar celor care au vizionat serialul animat MCU What If…?), fostul aliat al lui Strange, Karl Mordo (Chiwetel Ejiofor), eroul debutant America Chavez, si un monstru tentacular cu un ochi urias. Trailerul ne ofera, de asemenea, o privire asupra fostei iubite a lui Strange, Christine, purtand o rochie de mireasa, dar rolul ei este, in continuare, neclar.

Ce inseamna?

Acest trailer ne ofera o idee despre aliatii si raufacatorii pe care ii vom vedea in viitoarea continuare a Doctor Strange. Versiunea intunecata a lui Strange este aproape sigur Strange Supreme, care a jucat un rol esential in What If…? Acest Strange dintr-o realitate alternativa  a devenit obsedat sa inverseze moartea iubitei sale, Christine Palmer (Rachel McAdams). El a strans o putere incredibila absorbind alte fiinte mistice, dar nu o poate reinvia pe Christine si, in cele din urma, isi distruge universul.

L-am vazut ultima oara pe Strange Supreme la finalul What If… ?, atunci cand The Watcher l-a insarcinat cu paza lui Armin Zola, Killmonger si ale pietrelor infinitului intr-o anumita dimensiune (acest lucru este putin ciudat, avand in vedere ca supravegherea este treaba lui Watcher).

S-ar putea sa-ti amintesti ca Mordo a fost dezamagit de felul in care Strange si Ancient One au abuzat artele mistice in Doctor Strange din 2016 si i-a furat puterile lui Jonathan Pangborn in incercarea sa de a scapa lumea de vrajitori in timpul scenei de dupa creditele acelui film. Probabil ca acest lucru se va intampla in urmatorul film.

Tags: ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *