10
Jun

4 seriale pe care sa le vizionezi acum ca s-a terminat Game of Thrones

Game of Thrones tocmai s-a incheiat si, chit ca ti-a placut sau nu finalul serialului, mai ai de asteptat pana la un eventual spin-off care sa te conduca inapoi in lumea Westeros-ului, avand in vedere faptul ca in momentul de fata se filmeaza pilotul pentru unul dintre cele 5 proiecte de prolog-uri ale serialului. Pana atunci, iti recomand cateva seriale care sa te tina ocupat atunci cand ajungi acasa de la munca, scoala sau de pe unde ai treaba.

The Last Kingdom (3 sezoane)

Bazat pe romanele seriei de carti Saxon ale lui Bernard Cornwell, The Last Kingdom este stabilit in Anglia, in timpul secolului al X-lea, cand invaziile vikingilor erau obisnuite. Seria se concentreaza in jurul unui personaj numit Uhtred (Alexander Dreymon), un nobil sas, capturat si crescut de vikingi, care lupta pentru englezi. Exact cum a procedat si Game of Thrones in cazul lui Jon Snow.

The Last Kingdom contine o multime de drame familiale, lupte pentru putere, relatii complicate si batalii sangeroase. Violenta este extrem de grafica, incluzand scoaterea de ochi, decapitarea, injunghierea si rastignirea. Acestea fiind doar cateva dintre modalitatile prin care oamenii mor in acest serial.

Vikings (5 sezoane)

In Vikings, Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) este un fermier care devine rege al Danemarcei si isi dezvolta obiceiul de a teroriza cetatenii Franței si Angliei prin raiduri violente pe teritoriile acestor tari. Fratele sau tulburat, Rollo (Clive Standen), prima sa sotie Lagertha (Katheryn Winnick) si constructorul de nave Floki (Gustaf Skarsgard) joaca, de asemenea, roluri importante.

Ca si in cazul Game of Thrones (cel putin serialul cum era pana in sezonul 7), personajele sunt departe de a fi previzibile, deoarece trec de zona morala gri constant atunci cand isi schimba loialitatea dupa cum bate vantul.

Merlin (5 sezoane)

Daca ti-ai fi doriti ca Game of Thrones sa fi avut mai multi dragoni vorbitori si magicieni – si sa fi fost mai putin violent – Merlin este serialul perfect pentru tine. Actiunea are loc in Regatul Camelot, iar povestea il urmează pe tanarul Merlin (Colin Morgan) si pe un tanar print Arthur (Bradley James) in incercarea de a-si implini soarta pentru a deveni doua dintre cele mai puternice figuri din folclorul britanic. Merlin trebuie sa-l tina pe Arthur in siguranta, dar poate sa-si folosească magia numai in secret dupa ce regele Uther (Anthony Head) a interzis prin decret toata vrajitoria.

Outlander (4 sezoane)

Bazandu-se pe cartile Dianei Gabaldon, Outlander combina experimental violenta, istoria, romantismul si o mare doza de fantezie.

Personajul principal, Claire (Caitriona Balfe) este o fosta asistenta in Al Doilea Razboi Mondial, care ajunge in Scotia secolului al 18-lea calatorind prin niste roci. Nu, nu e o gluma. Pentru a supravietui in noua lume bizara in care se regaseste, Claire se casatoreste cu lordul scotian James Fraser (Sam Heughan). O relatie pasionanta se dezvolta intre cei doi, dar lucrurile devin complicate, din moment ce Claire este deja casatorita in cealalt timeline, cu un anume Frank Randall (Tobias Menzies; aka Edmure Tully aka cel care s-a nominalizat singur pentru conducerea celor Sapte Regate, inainte ca acestea sa ajunga Sase).

In timp ce bataliile nu sunt la fel de gore ca cele din Game of Thrones, politica si drama familiala cu siguranta sunt. In plus, exista o poveste de dragoste complicata, iar serialul are mai multe scene de sex fata de Thrones.

Tags: , , ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *