16
Jul

Game of Thrones sezonul 8, episodul 5

Acest articol contine spoilere, deci daca nu esti la curent cu ceea ce se intampla in serial, citesti pe propriul tau risc.

“The Bells”, penultimul episod al celebrului serial Game of Thrones, a venit ca, probabil, cel mai socant episod din toata istoria serialului. Posibil, si cel mai prost executat, iar toate intamplarile care au avut loc nu au sens in contextul stabilit de 7 sezoane si 4 episoade difuzate pana acum. In concluzie, toata dezvoltarea personajelor in atatea sezoane a fost aruncata la tomberon in acest penultim episod. Despre acesta, nu pot decat sa fac caterinca, pentru ca totul e atat de absurd, incat nu iti vine sa crezi ca Benioff si Weiss sunt aceiasi directori care au creat cel mai piratat serial din toate timpurile. 

In teorie, acesta trebuia sa fie un episod de 80 de minute care sa o aduca pe Daenerys mai aproape de Tronul de Fier. Insa, primele 30 de minute ale episodului se scurg pe acelasi scenariu, tradarea lui Varys, care, se dovedeste la final, a fost un fel de Nostradamus, spunand cu precizie exact ceea ce avea sa se intample cu Daenerys. Motiv pentru care a trimis scrisori catre intreg regatul anuntandu-i ca Jon Snow este mostenitorul de drept al tronului, a fost turnat de Tyrion Lannister, si executat de un dragon. De asemenea, povestea de dragoste dintre Jon Snow si Daenerys pare sa fi ajuns la final; si nu din cauza faptului ca poate emite pretentii mai bune asupra Tronului de Fier, ci pentru ca Jon nu e dispus sa traiasca cu propria persoana stiind ca a comis incest. 

Mai tarziu, Tyrion l-a eliberat pe Jaime, trimitandu-l in King’s Landing sa o gaseasca pe Cersei si sa evadeze catre o viata noua, ca singura alternativa de a nu vedea King’s Landing in ruine. A fost probabil cea mai proasta idee care i-a venit piticului.

Pe urma, apare Daenerys Targaryen, aka Mad Queen (Regina Nebuna), care incendieaza King’s Landing, cu tot cu femei, copii, oameni nevinovati. Secventa in sine a fost filmata excelent, a surprins emotii precum cea a nevinovatilor prinsi intr-un razboi in timp ce o conducatoare care a pierdut notiunea lucrurilor pentru care lupta arunca bomba nucleara peste ei. Insa, scenariul este unul extrem de prost. Intre timp, Arya Stark si Sandor Clegane aka The Hound ajung in King’s Landing, pentru a-si satisface dorintele de razbunare, insa atunci cand vad distrugerea masiva a orasului, Sandor o incurajeaza pe Arya sa paraseasca orasul in timp ce se duce sa-si caute fratele, sa-l omoare. Jamie il omoara pe Euron Greyjoy, dupa care ajunge la Cersei, cu care incearca sa fuga. Pana cand sunt prinsi amandoi sub cripte si mor ingropati sub tone de moloz. 

Sunt multe lucruri care nu au sens pana acum. Daenerys a mai luat genul de actiuni mai… chestionabile din punct de vedere moral, insa pana acum toate acestea erau justificate; isi pastra intact portretul de regina care salvase sclavii din Essos. Tyrion trebuia sa fie un geniu, insa actiunile lui din acest episod sunt la fel de idioate ca ale lui Jon Snow din sezonul 6 si pana in prezent. Si ma opresc aici, nu-mi mai pot controla rasul.

Tags: , ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *