30
Dec

Spotify ajunge pe Netflix sub forma de serial

Spotify si Netflix sunt servicii de streaming care domina pe partea lor de activitate, in muzica, respectiv continut audio-vizual (filme si seriale). Ei bine, acum se pare ca va avea loc o colaborare inedita intre cele doua companii, pentru ca Netflix urmeaza sa filmeze un serial despre serviciul de streaming in muzica. Da, va aparea pe Netflix un serial despre Spotify si aceasta poate fi considerata, fara indoiala, stirea momentului in materie de filme si corporatii tehnologice. In orice caz, serialul va relata cu lux de amanunte povestea fondatorilor Spotify, Daniel Ek si Martin Lorentzon. Nu se stie inca sub ce forma ar putea aparea serialul. Adica ar putea avea ceva in comun cu The Social Network a lui Aaron Sorkin la capitolul intriga si poveste. Ceea ce ar fi interesant. Insa ar putea la fel de bine sa fie doar un documentar episodic cu pasii pe care cei doi i-au urmat pentru a construi cel mai mare serviciu de streaming in muzica. Evident, detaliile in legatura cu structura serialului nu sunt cunoscute pana in momentul de fata (si probabil ca nici nu vor fi pana nu apare serialul pe platforma de video streaming). 

Iar avand in vedere faptul ca Spotify este un serviciu care provine din Suedia, fiind una dintre cele mai mari companii tech din Europa la momentul actual, serialul celor de la Netflix va fi produs atat in limba engleza, cat si in suedeza. Nu se stie in ce masura versiunea in suedeza va aparea doar in Suedia sau si in afara ei, insa sunt sigur ca ambele versiuni vor putea fi vizionate. In acest sens, oficialii celor de la Netflix au angajat actori cu origini suedeze pentru distributia serialului. Intr-unul dintre rolurile principale se va afla Per-Olav Sørensen, care a mai colaborat cu cei de la Netflix pentru serialul Quicksand. Scenariul serialului ar urma sa fie inspirat din cartea Spotify Untold, o carte biografica care se concentreaza pe evolutia platformei de streaming din perspectiva a doi jurnalisti suedezi, Sven Carlsson si Jonas Leijonhufvud.

In comparatie cu The Social Network, totusi, cei de la Netflix nu urmaresc sa parodieze evenimentele care au dus la fondarea serviciului de streaming sau sa incerce sa puna intr-o lumina proastă fondatorii gigantului in nici un fel posibil. ”Este o poveste despre convingeri puternice, o vointa de neoprit, acces si vise mari ce pot ajuta jucatori mici sa provoace starea actuala prin evoluția modului in care ascultam cu totii muzica.”, au spus cei de la Netflix intr-un comunicat emis in legatura cu acest subiect. Si e un lucru care nu poate fi negat faptul ca Spotify a schimbat radical modul in care lumea asculta muzica. Mai mult decat ar fi putut vreodata o platforma precum Soundcloud, care se concentreaza mai ales pe a oferi posibilitatea unor anumiti utilizatori sa-si posteze propria muzica. Iar muzica postata de unii utilizatori pe acest serviciu are o calitate extrem de slaba, pentru ca au posibilitatea sa se apuce tot felul de incepatori. Spotify, in schimb, se concentreaza pe distribuirea pieselor si albumelor unor artisti consacrati. 

Tags: , ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *