1
Sep

Netflix in cautarea propriului sau Star Wars si a unei serii de filme asemanatoare cu Harry Potter

Tendo Nagenda, seful departamentului de productie al celor de la Netflix, spune ca gigantul streaming urmareste sa-si creeze propria franciza de filme de aventura, care sa fie parte din serii asemanatoare francizelor Star Wars si Harry Potter. Netflix a inceput ca un serviciu de închirieri DVD și Blu-ray in 1997, dar si-a extins rapid oferta de difuzare a continutului online, impunandu-se rapid in fata concurentei mai traditionale, precum cei de la Blockbuster. In ultimii ani, Netflix a ajuns sa domine peisajul TV, producand un numar incredibil de drame TV cu bugete mari care au stimulat companiile de televiziune traditionale sa-si creeze propriile servicii de streaming, precum Peacock si HBO Max, pentru a concura cu Netflix. Acest lucru face ca, in momentul de fata, piata de servicii streaming sa fie una dintre cele mai populare atunci cand vine vorba de investitii, intrucat pana si Apple sau Disney au ajuns sa investeasca in servicii de streaming (Apple TV Plus, Disney Plus), iar concurenta pentru cei de la Netflix pare sa devina din ce in ce mai acerba. Ceea ce ii determina pe cei de la Netflix sa recurga la solutii pentru a face continutul pe care il ofera mult mai atractiv spre deosebire de celelalte servicii nou-aparute pe piata. 

Plus faptul ca, in ciuda succesului pe piata de streaming video, Netflix nu a reusit sa concureze pana in momentul de fata cu filmele de tip blockbuster este alt factor pentru care serviciul de streaming incearca sa-si diversifice continutul. Pana in momentul de fata, gigantul de streaming s-a concentrat exclusiv pe filmele de actiune +18, precum Bright, Extraction si The Old Guard, care au atras un numar mare de spectatori. De asemenea, au produs mai multe filme demne de Oscar, precum Marriage Story, The Irishman si Roma. Cu toate acestea, inca nu au reusit sa creeze o franciza blockbuster care sa poata concura cu tipurile de serii mentionate de Nagenda mai sus. Insa acum, Nagenda spune ca urmatorul pas pentru gigantul de streaming este sa produca o serie care sa concureze cu marile francize. Cei de la Netflix sustin ca isi doresc sa realizeze o franciza originala, care nu se bazeze pe benzi desenate sau alte povesti fictionale cunoscute, care sa poata apela la un public larg si sa aiba potentialul pentru a deveni o franciza mare este urmatorul „proiect de vis” al companiei. El adauga ca simte faptul ca Netflix, si nu studiourile mari, este compania mai potrivita pentru a realiza aceste tipuri de proiecte. 

“Ne uitam la filme de aventura, cu public larg, la nivel PG, este ceva in care vrem sa intram. Ceva asemanator francizelor Star Wars sau Harry Potter. O multime de filme live de actiune, fantezie, care credem ca sunt mari si pot fi executate fantastic. O poveste de tip Jumanji. Aceasta este urmatoarea frontiera … Vrem sa incurajam talentul deosebit sa gandeasca asa. George Lucas a creat Star Wars – nu a fost bazat pe o carte. Daca ai acest gen de imaginatie – [n.r. pentru a crea francize] ca Wachowskis sau The Matrix – ne simtim ca fiind locul potrivit pentru a acorda o sansa acestor tipuri de idei si producatorilor inovatori.”, a declarat Nagenda.

Tags: , ,

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *